Iphone ve ipad cihazlarının yedekleme klasörünü değiştirme

iphone ipad backup directory change
Iphone, ipod ve ipad cihazlarının yedeklemelerini eğer PC üzerinden yapıyorsanız, muhtemelen siz de bilgisayar harddisk'inizin çok çabuk dolduğundan müzdaripsinizdir. Bir süre önce ben de yedeklemeyi harici bellek üzerine yapmayı düşündüm. Bu yedekleme klasörünün nasıl değiştirilebileceğini sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle daha önceden yedekleme yaptıysanız onları taşıma ile başlayalım. Bilgisayarınızda daha önce bu cihazlarınızı yedeklediyseniz bu yedekleriniz şuan  "C:\Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\" içinde bulunuyordur. (Not: (username) sizin bilgisayar içinde ki kullanıcı adınız, birden fazla kullanıcılı bilgisayarlarda her kullanıcının yedeği kendi klasöründe bulnur.)

Bu yedeklerinizi isterseniz öncelikle harici bellek üzerine taşıyın, benim tavsiyem "Backup" klasörünü komple taşımanız yönünde. Taşıdıktan sonra "MobileSync" içinde ki "Backup" klasörünü silmemiz gerekiyor.

Şimdi yedekleme klasörünün yeni yerini belirlemek için bilgisayarınızın "Komut İstemi" ni çalıştırın. Bu programı "Windows Başlangıç işareti"ne tıkladıktan sonra "Tüm Programlar"içinde ki "Donatılar" içinde bulabilirsiniz. Veya "Windows Başlangıç işareti"ne  tıklayıp arama bölümüne "cmd" yazarak da ulaşabilirsiniz.

Açılan siyah ekranda şuan "C:\Users\(username)\" yazmakta, işlemi burada da yapabiliriz, ama ben ana klasörde çalışmayı tercih ederim. Ana klasöre ulaşmak için, "cd.." yazarız, şuan "C:\Users\" a geldik. Aynı işlemi tekrar yapıp "cd.." yazıp "C:\" ye ulaştık.

Buraya aşağıda yazdığımı komple yazmamız gerekiyor.
 mklink /J "C:\Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup" "D:\Backup"

Burada da dikkat edilmesi gereken konulardan birincisi (username) yerine kendi kullanıcı adınızı yazıcaksınız, ikinci ise yedeklemenin yapılmasını istediğiniz klasörün içinde bulunduğu Harici bellek ön adını doğru yazmanız, her bilgisayar da "D:\" değil. Ben yaparken "G:\" yazdım. Buna "Bilgisayarım" içinden bakabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra yedeklemeleriniz harici bellek üzerine yapılacak, ancak bunun bir kısayolu da eski yerinde olacak. Hatta eski yer içinde kısayol halinde görünen "Backup" klasörünün özelliklerinde yedeklemenizin kapladığı yer gözükebilir. İşe yaramadı diye düşünmeyin bu diğer alanda ki yedeklemenin kısayolu ve orda kapladığı alanı göstermekte. Bilgisayar harddiski üzerinde herhangi bir yer kaplamayacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder