Mount & Blade - Warband Genel İnceleme

Mount Blade Warband oyun tanıtım
Mount and Blade oyununun Warband versiyonu olan bu oyun hem strateji hem de savaş içerikli bir oyundur. 

Oyuna ilk başlangıçta size yöneltilen sorular ve olmak istediğiniz millet seçenekleri ardından çeşitli özellikler ile karakteriniz oluşuyor ve oyuna başlıyorsunuz, karakterin yüz özellikleri, saç, sakal, bıyık, kıyafet gibi özelliklerini de ilk başta seçme imkanı tanıyan oyun içerisinde daha sonradan kıyafet, şapka, zırh, silah gibi ekipmanları da çeşitli yollardan elde edebiliyorsunuz. Oyun aslında iki şekilde oynanıyor, birincisi harita üzerinde at sırtında veya atınız yoksa yürüyerek ilerliyorsunuz, köyleri kasabaları şehirleri ziyaret ediyorsunuz. İkinci aşama ise karakterinizin aksiyon kamerasında oyunu görerek çeşitli kişiler ile konuşarak veya savaşarak oynanan bölümdür.

Oyun tamamen sizin seçimlerinize göre ilerlemekte, daha doğrusu oyunun akışı sizin kabul ettiğiniz görevler veya karakterinizin hangi özelliğini geliştirdiğiniz ile alakalı olarak o yönde yeni olaylar olmakta. Siz bu oyunda isterseniz bir ülke kralı olabilmek için iyi bir savaşçı olarak nam salabileceğiniz gibi, isterseniz her ülke ile bağları iyi olan bir tüccar olarak da geliştirebilmektesiniz. İsterseniz yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım eden bir kahraman olarak halkın sevgisini de kazanabilirsiniz, veya köylere baskın yapıp yağmalayan ve köy halkının karşısında titrediği bir haydut da olabilirsiniz. 

Oyunun içerisinde ki konuşmalarda size yöneltilen sorular için size seçme şansı sunması oyunu sizin istediğiniz gibi yönlendirmenize imkan sağlamakta, iyi bir diplomat olarak sorunları çözmede isterseniz kolay yoldan para teklif edebilir, ya da karşınızdakini tehdit edip savaş çıkarabilirsiniz.

Oyunun savaş sahneleri de bilgisayarınız grafik ve işlemci özelliklerine göre daha da güzel olabilmekte, savaş ekranında kaç savaşçı olabileceği, gölgeler gibi detayları seçme imkanı sunmakta. Savaş alanında sizin karakterinize ister at üstünde kılıç kullanabileceğiniz gibi, ok atma, balta kullanma, örs kullanma veya mızrak kullanma gibi alternatifler de mevcut bunları siz karakterinizin sırt çantasına aldığınız ekipmanlar belirlemekte.

Savaşa girerken sizinle birlikte olan savaşçı askerlerinize ve paralı askerlerinize de yön verebilmektesiniz. Piyade, atlı asker, okçu asker, mızrakçı, arbaletçi gibi çok çeşitli askerler mevcut. Paralı askerli ise yanınıza belirli bir para karşılığı alıyorsunuz bazılarını da bir sıkıntıdan kurtararak yanınıza alıyorsunuz. Özelliklerini kendi istediğiniz gibi artırabildiğiniz bu paralı askerler bazen sizin komutanlık ettiğiniz birliği daha ileri noktalara taşıyabildiği gibi, bazen de birlik içinde huzursuzluk çıkarıp kavgalara neden olabilmekte. Böyle durumlarda sizin olayda suçluyu kovma veya iki tarafı tehdit edip susturma seçeneğiniz bile mevcut. 

Oyun ile ilgili çok genel bilgiler vermeye çalıştığım bu yazıyı tamamlamadan oyunun tasarımcı ve üreticilerinin Türk şirketi olduğunu ve yeni oyununda yakında çıkacağı bilgisinin yayıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Oyunun bu versiyonu ile ilgili daha detaylı karakter analizleri, asker özellikleri ve savaş sahnelerini ilerleyen zamanlarda bloguma ekleyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder