Jack Russel Terrier Özellikleri - Maske Filminin sevimli afacan köpeği

Kökeni: 19. yüzyılda İngiltere�de ortaya çıkmıştır. İsmi, bu ırkı ilk kez tilki avında kullanan bir avcı olan Reverend John Russell�dan gelmektedir. Bu köpekler, tilki deliklerini ve sığınaklarını kazmakta ustadır.

Tanımı: 6-8 kilo ağırlığında, 30-36 cm uzunluğunda olup, ortalama ömürleri 13-15 yıldır.Dayanıklı, güçlü ve zinde görünür. Meraklı bir yapısı vardır. Çok ses çıkarır. Korkusuz ve boyunun posunun küçüklüğünü önemseyen bir köpektir.

Kişiliği: Sevgi dolu ve sadıktır. Canlı, hayat dolu, enerjik ve eğlendiricidir. Onlara vurmayan, kızdırmayan çocuklarla iyi anlaşır. 8 yaş altındaki çocuklar için tavsiye edilmez. Diğer evcil hayvanlarla anlaşamaz. Doğalarındaki av güdüsü agresif yapılarını ortaya çıkarır. Fazlasıyla zeki ve gözüpektir. Saldırganlıkları bazen onları öldürücü sonuçlar doğurabilen tehlikeli durumlara sürükler. Jack Russell ırkı için ekstra insan dikkati gerektirir.

Özelliği: Zor, dikkafalı ve inatçıdır. Onlar için kimin onların patronu olduğunu bilmesi önemlidir. Yavruyken sosyalleştirilmesi agresifliğini bir ölçüde azaltır. İtaat eğitimi kesinlikle gereklidir. Avcılık, iz sürme ve çeviklik en büyük özellikleridir.

Gereksinimi: Jack Russell için bakım çok azdır. Düzenli fırçalanmalıdır. Gerekli olduğu zamanlar yıkanmalıdır. Problemleri önlemek için düzenli olarak tırnaklarını kesmek gerekir. Kolaylıkla çok fazla yer ve aşırı kilolu olabilir. Sağırlık, glokom, epilepsi, alerji ve cilt problemlerine meğillidir. Egzersiz yapmaktan mutluluk duyar. Ev içerisinde çok aktiftir. Apartman hayatına uyumludurlar ama yeterli derecede egzersiz yapmaları gerekir. Bunun içinde en uygun yer normal boyutlarda, güvenli, çevrelenmiş bir bahçedir. Sıkılırlarda etrafa zarar verici olabilir. Uzun yürüyüşlerden ve oyun zamanlarından çok keyif alırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder